Ντάισελμπλουμ: «Πολύ μικρή» η πιθανότητα να βρεθεί λύση μέχρι το αυριανό Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: «Πολύ μικρή» η πιθανότητα να βρεθεί λύση μέχρι το αυριανό Eurogroup
Απαισιόδοξος να βρεθεί λύση για την Ελλάδα μέχρι την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup εμφανίστηκε ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι «πολύ μικρή».

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Ντάισελμπλουμ επεσήμανε πως οι θεσμοί περιμένουν τις εναλλακτικές προτάσεις της Ελλάδας στην πεντασέλιδη πρόταση που έχουν καταθέσει προς την ελληνική κυβέρνηση.

Μια συμφωνία πρέπει να αντανακλά και την πολιτική πραγματικότητα στην Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ακόμα πως η ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σημειώθηκε μόλις στα τέλη Μαΐου, όταν η «Ελλάδα άλλαξε τακτική», ενώ πρόσθεσε πως η συνάντηση της 3ης Ιουνίου ήταν επίσης καθοριστική.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, δήλωσε πως η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, λέγοντας «θέλουμε μια αξιόπιστη συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο», είπε, και αναφορικά με την συζήτηση περί διαγραφής χρέους, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν είναι κρίσιμη τώρα μια διαγραφή χρέους αλλά η λήψη μέτρων».

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup επεσήμανε ότι σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας, το χρέος της Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν θα διαγραφεί.