Νέα παρέμβαση Λευκού Οίκου: Βρείτε λύση άμεσα, είναι προς το συμφέρον όλων

Νέα παρέμβαση Λευκού Οίκου: Βρείτε λύση άμεσα, είναι προς το συμφέρον όλων
Να προχωρήσουν σε συμφωνία καλεί, εκ νέου, Αθήνα και δανειστές ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ειδικότεραερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία χωρίς να προκληθεί αναταραχή στις αγορές».

«Eίμαστε ξεκάθαροι στην θέση μας ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιμετωπίσει για καιρό τώρα αρκετές δυσκολίες και έχει κάνει βήματα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση και να επανέλθει η οικονομία σε υγιή επίπεδα» πρόσθεσε αναγνωρίζοντας ότι «οι Έλληνες έχουν κάνει θυσίες και προσπάθειες».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι, «η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της θα πρέπει να καταλήξουν σ' ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης. Όλοι οι συμμετέχοντες στον διάλογο καταλαβαίνουν τι διακυβεύεται και πόσο σημαντική είναι μια συμφωνία».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του Λευκού Οίκου για το ζήτημα, σημείωσε: «H θέση μας είναι ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να προσέλθουν στον διάλογο με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία. Έχουμε πει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις και μια τελική συμφωνία δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και αυτές τις δεσμεύσεις».

Σε ερώτηση αν έχει υπάρξει αλλαγή στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης ο κ. Ερνεστ είπε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να εμπλακούν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με τρόπο που θα οδηγήσει σε μία συμβιβαστική συμφωνία.

Τέλος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και με διεθνείς οργανισμούς και ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ