Κατάινεν στη Der Standard: Ο Γιούνκερ κάνει τα πάντα αλλά η Ελλάδα δεν συνεργάζεται

Κατάινεν στη Der Standard: Ο Γιούνκερ κάνει τα πάντα αλλά η Ελλάδα δεν συνεργάζεται
Δομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να λάβει η Ελλάδα προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάιτεν.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard σημειώνει πως «μια λύση είναι πιθανή, αλλά εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Γιούνκερ έχει κάνει τα πάντα για να αρθεί το αδιέξοδο, αλλά δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργάζεται».

Στη συνέντευξή του αυτή ο Κατάινεν προσθέτει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει καταβάλει το μέγιστο των δυνάμεών του για να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Δυστυχώς όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν συνεργάσιμη», σημειώνει.

Υπάρχει απολύτως καλή θέληση απέναντι στην Ελλάδα από την πλευρά της ΕΕ, τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτει.

«Αλλά τα χρήματα από μόνα τους δεν βοηθούν. Μπορεί κανείς να παρέχει συνέχεια ρευστότητα, (αλλά) χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αυτό δεν έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα», υπογραμμίζει ωστόσο.

Είναι δύσκολο να πει κανείς προς το παρόν αν θα μπορούσε να υπάρξει μια κάποιου είδους μεταβατική ρύθμιση για ένα ή δύο έτη, επισημαίνει εξάλλου ο Κατάινεν, προσθέτοντας μόνον ότι απαιτείται μια βιώσιμη λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ