Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο η ελληνική αντιπροσωπεία

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο η ελληνική αντιπροσωπεία
Στις Βρυξέλλες θα παρευρεθούν αύριο Σάββατο εκπρόσωποι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών καθώς η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, ενώ όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές «βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία».

Η ελληνική αντιπροσωπεία που θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλεςθα αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με πηγές οι αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς κινούνται στην κατεύθυνση γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν «όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ».

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι «βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία», αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης».

«Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» σημείωναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ