Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη
Μήνυμα προς την Ελλάδα να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη απέστειλε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσίπρας και Πούτιν.

Ο κ. Σιλουάνοφ τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ελληνική χρεοκοπία και πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Σημειώνεται πάντως πως η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ισχυρών αντρώνέγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, και την συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, επισημαίνει ότι τα ενεργειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών.

«Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Α.Τσίπρα στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας», αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση, που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18-20 Ιουνίου, όπου ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ