Τσίπρας:«Εμείς έχουμε κάνει όσα έπρεπε, είναι η σειρά των εταίρων »

Τσίπρας:«Εμείς έχουμε κάνει όσα έπρεπε, είναι η σειρά των εταίρων »
Για την αποτίμηση του χθεσινού (11 Μαΐου) Eurogroup ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα μέλη της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού συμβουλίου.

«Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup κατέγραψε τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις» σημείωσε στην εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Επισήμανε ότι «η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη. Έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς τη πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης» και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης τονίζοντας ότι πρέπει «να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Να προστατέψουμε τη λαϊκή οικογένεια που πέντε χρόνια τώρα λεηλατήθηκε από την ατελέσφορη λιτότητα του μνημονίου». Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας».

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι δεν αποτέλεσε θέμα συζήτησης ούτε ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ούτε εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ