Εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί των ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ Δήμητρα, ΟΠΕΚΕΠΕ και Κονιάρειου

Εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί των ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ Δήμητρα, ΟΠΕΚΕΠΕ και Κονιάρειου
Εγκρίθηκαν με σχετική κοινή υπουργική απόφαση, οι προϋπολογισμοί για το 2015 των εποπτευομένων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων φορέων, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ Δήμητρα, Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 31.12.2014, τα συνολικά έσοδα των τεσσάρων φορέων αναμένονται σε 256,92 εκατ. ευρώ και τα έξοδα σε 231,30 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, τα έσοδα που αναμένεται να έχει φέτος ο ΕΛΓΑ ανέρχονται σε 165,7 εκατ. ευρώ και τα έξοδα σε 144,7 εκατ. ευρώ.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα έσοδα προϋπολογίζονται σε 38,67 εκατ. ευρώ και τα έξοδα σε 38,28 εκατ. ευρώ. Σε 52,43 εκατ. ευρώ αναμένονται τα έσοδα του ΕΛΓΟ Δήμητρα και σε 48,19 εκατ. ευρώ τα έξοδα, ενώ στο Κονιάρειο Ινστιτούτο αναμένονται έσοδα 118.850 ευρώ και αντίστοιχου ποσού έξοδα. Οι διοικήσεις των φορέων αυτών καλούνται να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές αποκλίσεις από τους εγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους, λαμβάνοντας προς τούτο όλα τα απαραίτητα μέτρα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ