Η επίσημη πρώτη του Γκίκα Χαρδούβελη στο Eurogroup

 Η επίσημη πρώτη του Γκίκα Χαρδούβελη στο Eurogroup
Με διαβεβαιώσεις προς την πλευρά των δανειστών, ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup.


Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για τη ζώνη του ευρώ την οποία θα παρουσιάσουν στους 18 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου, Ρέζα Μογκαντάμ. Πάντως, το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα επικεντρωθεί στην ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη, την οποία θα παρουσιάσει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι φέρονται να έχουν εξασφαλίσει την έκθεση, το ΔΝΤ θα απευθύνει σαφή προειδοποίηση στους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, για την υψηλή ανεργία, για τα υψηλά επίπεδα χρέους και για τον κατακερματισμό του κόστους χρήματος, παράγοντες – που σύμφωνα με την έκθεση – καθιστούν απαραίτητη την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, περάν αυτών που έλαβε πριν από μερικές ημέρες.