Σχέδιο για μείωση της έκτακτης εισφοράς στο 50%

Σχέδιο για μείωση της έκτακτης εισφοράς στο 50%
Στη σταδιακή μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε το 2011, κατ' εντολήν της τρόικας, σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ και έκτοτε εφαρμόζεται κάθε χρόνο, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση


Στην κυβέρνηση δείχνουν να μην συμμερίζονται τις απόψεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα και για νέο μνημόνιο λόγω δημοσιονομικού κενού αλλά παραμένουν στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών.

Διαρρέουν ότι εφόσον τα στοιχεία του 9μηνου είναι τα επιθυμητά και τα αναμενόμενα, τότε η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σταδιακά στη μείωση της έκτακτης εισφοράς.

Η μείωση που αναμένεται να επιβληθεί αρχικά θα είναι της τάξης του 50% ενώ ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας αναμένεται να μειώνεται σταδιακά περισσότερο. Όπως μετέδωσε το Mega, ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας αναμένεται να μειώνεται σταδιακά περισσότερο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι συντελεστές 1%-4% που επιβάλλονται σε εισοδήματα άνω των 12.000 θα μειωθούν στα επίπεδα του 0,5%-2%.
Το σχέδιο αυτό φαίνεται ότι βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια τόσο με τις πρώτες τοποθετήσεις του νέου υπουργού των Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όσο και με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι συντελεστές 1%-4% που επιβάλλονται σε εισοδήματα άνω των 12.000 θα μειωθούν στα επίπεδα του 0,5%-2%.


Παράλληλα, φαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί κυβερνητικά η διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ