Ράλι στα ελληνικά ομόλογα λόγω μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ

Ράλι στα ελληνικά ομόλογα λόγω μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ
Ράλι στην αγορά ομολόγων συνόδευσε την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος με μη συμβατικά μέτρα, μείωση του βασικού επιτοκίου κύριων πράξεων αναχρηματοδότησης στο 0,15% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων (-0,10%).


Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,10% από 6,47% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να υποχωρήσει στο 4,70% από 5,04% που έκλεισε χθες.
Αντίστοιχα, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου με το οποίο η Αθήνα βγήκε εκ νέου στις αγορές, η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής του, υποχώρησε στο 4,71%, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η εξέλιξη σημειώθηκε, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της αγοράς, ως απόρροια του αγοραστικού ενδιαφέροντος, γεγονός που οδήγησε την απόδοση σε αυτά τα νέα χαμηλά επίπεδα.
Σημειώνεται, ότι κατά την τιμολόγησή του την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, η απόδοση βρισκόταν στο 4,90%, ενώ το ονομαστικό κουπόνι είναι στο 4,75%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ