Στα 5,2 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους

Αν αθροιστούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, ύψους 459 εκατ. ευρώ, τότε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν σε 5,2 δισ. ευρώ.
Οι οφειλές της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήλθαν στα 461 εκατ. ευρώ, από 421 εκατ. ευρώ έναν μήνα νωρίτερα.
Τα χρέη των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων ανήλθαν σε 242 εκατ. ευρώ, έναντι 211 εκατ. ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου. Τα λοιπά νομικά πρόσωπα μείωσαν τα χρέη τους στα 227 εκατ. ευρώ, από 211 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Στο σκέλος των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, καταγράφηκε αύξηση των οφειλών στα 2,95 δισ. ευρώ, έναντι 2,9 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Τα χρέη του ΕΟΠΠΥ αυξήθηκαν στα 1,88 δισ. ευρώ. Μείωση κατέγραψαν και οι οφειλές των νοσοκομείων που ανήλθαν σε 885 εκατ. ευρώ, από 887 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο.