Σήμερα το πρωί η έκδοση του 5ετους ομολόγου

 Σήμερα το πρωί η έκδοση του 5ετους ομολόγου
Σήμερα στις στις 11:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται η έκδοση του πενταετούς ομολόγου. Στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν ότι το θετικό κλίμα που δημιουργείται από χθες για την ελληνική οικονομία θα επιβεβαιωθεί σήμερα, Πέμπτη.


«Η έξοδος στις αγορές είναι καταλυτική για την ελληνική οικονομία και αυτό θα αποδειχθεί σε 2-3 μήνες». Με αυτή τη φράση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την Τετάρτη αισιοδοξία για τη συνολική αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα το οποίο αρχίζει από τις αγορές και αναμένεται ότι θα επηρεάσει σύντομα την πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.
Θετικό σήμα έδωσαν ήδη από το βράδυ της Τετάρτης οι πληροφορίες για προεγγραφές άνω των 16 δισ. ευρώ, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν σημαίνουν ότι υπερκαλύπτεται πάνω από 6 φορές το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που ζητεί το ελληνικό Δημόσιο.
Η εξέλιξη αυτή οδηγεί ορισμένους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι το επιτόκιο μπορεί να διαμορφωθεί ακόμη και κάτω από το 5%.
Να σημειωθεί ότι το εύρος απόδοσης που είχε δοθεί από τους αναδόχους ήταν 5% με 5,25% αλλά λόγω των υψηλών προσφορών και της αντίστοιχης πολύ αυξημένης ζήτησης μάλλον θα κινηθεί προς την χαμηλότερη απόδοση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ