Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Επενδυτικό Ταμείο

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Επενδυτικό Ταμείο
Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Επενδυτικό Ταμείο.

Αυτό δήλωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ενώ όπως τονίστηκε η χρηματοδότηση είναι σε καλό δρόμο. "Έχουμε μια κρίσιμη μάζα επενδυτών για να προχωρήσει το εγχείρημα μαζί με το ποσό των 350 εκατ ευρώ που θα επενδύσει το Δημόσιο " σχολίασε κορυφαίος παράγοντα του υπουργείου προσθέτοντας ότι "και ξένοι ιδιώτες επενδυτές θα μπουν στο ταμείο".
Σχετικά με τη δυσκολία του εγχειρήματος, το οποίο θα δίνει "ζεστό χρήμα" στις τράπεζες για χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους και θα παρέχει κεφαλαιακή στήριξη σε ΜΜΕ συμμετέχοντας στο μετοχικό τους κεφάλαιο, ο ίδιος παράγοντας σχολίαζε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ: "Επί 11 μήνες προσπαθούσαμε να πείσουμε την τρόικα ότι δεν είναι μια νέα ΕΤΒΑ, αυτό που δημιουργείται. Επί σειρά μηνών επίσης προσπαθούμε να πείσουμε τους Γερμανούς καθώς είχε τραυματιστεί η εικόνα της χώρας μας ενώ η γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ήταν ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας".
Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. κ. Χατζηδακης: "Μετά από αρκετούς μήνες προσπαθειών δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για το επενδυτικό ταμείο. Το νομοσχέδιο υπογραμμίζει τη σαφή δέσμευση της κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε μέχρι εδώ. Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν φτάνει και η αναπτυξιακή διάσταση είναι αναγκαία.
Ξέρουμε το πρόβλημα των ΜΜΕ άλλα με τη σύσταση του Ταμείου επιχειρούμε να αμβλύνουμε τη ρευστότητα στην αγορά. Δεν θα είναι απλώς ένα ακόμη ταμείο . Θα έχει μάνατζμεντ με εμπειρία.
Πιστεύω βαθύτατα ότι θα δώσει πνοή στις Ελληνικές επιχειρήσεις και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη".
Ο υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης σημείωσε από την πλευρά του ότι το Ταμειο θα ειναι εργαλείο για προσέλκυση επενδύσεων και από το 2014 να αποτελεσει μοχλό ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ