SEC: Zητά δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Binance στις ΗΠΑ

 SEC: Zητά δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Binance στις ΗΠΑ

H SEC κατηγόρησε την Binance για χρόνια παραβατικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της «αγνοίας» των νόμων των ΗΠΑ και της «αποφυγής της ρυθμιστικής εποπτείας»

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ζήτησε την Τρίτη από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή περιορισμού για το πάγωμα των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Binance.

Η πρόταση, στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, έρχεται μια ημέρα αφότου οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ μήνυσαν την Binance και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Changpeng Zhao φερόμενοι ότι λειτουργούσαν έναν «ιστό εξαπάτησης», ασκώντας περαιτέρω πίεση στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Στην πρόταση, η SEC κατηγόρησε την Binance για χρόνια παραβατικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της «αγνοίας» των νόμων των ΗΠΑ και της «αποφυγής της ρυθμιστικής εποπτείας».
Η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Binance εδρεύει στα νησιά Κέιμαν. Η Binance.US είναι η θυγατρική της στις ΗΠΑ. Η Binance είπε ότι η πρόταση της SEC αφορούσε μόνο την Binance.US.

Μετά την υποβολή της πρότασης από την SEC, η Binance.US είπε ότι τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών της θα παραμείνουν ασφαλή και η πλατφόρμα θα συνεχίσει τις κανονικές εργασίες κατάθεσης και ανάληψης. Πρόσθεσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της στο δικαστήριο και χαρακτήρισε το βήμα της SEC "αδικαιολόγητο".

Η SEC ισχυρίστηκε τη Δευτέρα η Binance διόγκωσε τεχνητά τους όγκους συναλλαγών της, προχώρησε σε εκτροπή κεφαλαίων πελατών, απέτυχε να περιορίσει τους πελάτες των ΗΠΑ από την πλατφόρμα της και παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους εποπτείας της αγοράς. Η Binance αντιμετωπίζει επίσης νομικές ενέργειες στις ΗΠΑ από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ