Πέτρος Φιλιππίδης: Την 1η Απριλίου με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλουσας θα συνεχιστεί η δίκη

Πέτρος Φιλιππίδης: Την 1η Απριλίου με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλουσας θα συνεχιστεί η δίκη

Την ερχόμενη Παρασκευή 1η Απριλίου θα συνεχίσει την κατάθεσή της κεκλεισμένων των θυρών η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2008.

«Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θελουμε κι εμείς για τη συνέχεια. Η κατάθεσή της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση», ανέφερε ο δικηγορος των δύο γυναικων Αλέξης Μιντζιας .

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγελλουσας Χάρης Σαλούστρου δήλωσε ότι η δική του εντολέας θεωρεί απαραίτητη τη δημοσιότητα της δίκης στην υπόθεση. «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσά μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δύο από τις τρεις καταγγέλουσες

Για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της, έκανε λόγο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ