Εξαδάκτυλος για δηλώσεις Σερβετάλη: Αυτή τη στιγμή «Ντάνιασμα» ανθρώπων έχουμε στις εντατικές

Εξαδάκτυλος για δηλώσεις Σερβετάλη: Αυτή τη στιγμή «Ντάνιασμα» ανθρώπων έχουμε στις εντατικές

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας την Τετάρτη (24/11) στο ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σχολίασε επίσης και τις δηλώσεις του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη για το «πιστοποιημένο ντάνιασμα» των ανθρώπων που δημιουργούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την παράσταση «Ρινόκερος» καθώς δεν όπως ο ίδιος δήλωσε αδυνατεί να υποστηρίξει «τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα» κάνοντας μάλιστα λόγο για «πιστοποιημένο ντάνιασμα» των ανθρώπων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε ότι «Αυτή τη στιγμή έχουμε ντάνιασμα στις εντατικές ..Εδώ και αρκετό καιρό, εδώ και εβδομάδες… 500-600 άνθρωποι ντανιάζονται εκεί».

Πρόσθεσε δε ότι πολλοί άνθρωποι εδώ και εβδομάδες «αναχωρούν αδίκως», ενώ σημείωσε «αυτό είναι που μας απασχολεί εμάς και ότι τα νοσοκομεία που πιέζονται αφόρητα δυσκολεύονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες για τις οποίες είναι προγραμματισμένες».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε και στις προβλέψεις για μισό εκατομμύριο νεκρούς στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτό το μισό εκατομμύριο πληθυσμού είναι εμβολιασμένο δεν θα χαθεί ή θα χαθούν πολύ λιγότεροι. «Αν είχαμε εμβολιασμένο το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, οι ημερήσιες απώλειες θα ήταν ένας διψήφιος ή μονοψήφιος αριθμός» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε τελείως διαφορετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ