El Risitas: Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός με το πιο viral γέλιο του διαδικτύου (video)

El Risitas: Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός με το πιο viral γέλιο του διαδικτύου (video)

«Σίγησε» το πιο viral γέλιο του διαδικτύου ύστερα από μακροχρόνια νοσηλεία   

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (28/4) ο γνωστός Ισπανός κωμικός Χουάν Χόγια, σε ηλικία 65 ετών και ύστερα από μακροχρόνια νοσηλεία.

Έγινε πασίγνωστος το 2000 από τις εμφανίσεις του στις τηλεοπτικές εκπομπές του Χεσούς Κιντέρο "El vagamundo" ή "Ratones coloraos" όπου γελούσε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας το μόνο δόντι του, και το γεγονός αυτό του απέφερε το παρατσούκλι του El Risitas (Τα Γέλια).


Ο Χόγια πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βίρχεν ντελ Ροθίο στη Σεβίλλη, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ενώ είχε μεταφερθεί εκεί από το ιατρικό κέντρο ντε λα Καριδάδ επίσης στη Σεβίλλη, όπου νοσηλευόταν από τον Σεπτέμβριο του 2020, λόγω επιπλοκών που συνδέονταν με την ασθένειά του, εξαιτίας της οποίας είχε ακρωτηριαστεί το πόδι του, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα. Ο Σεβιγιάνος ηθοποιός και κωμικός παρουσίασε επιδείνωση και έτσι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και πέθανε. Τα καλοκαίρια πήγαινε στην Ουέλβα, στην παραλία της Πούντα Ουμπρία όπου έλεγε διαρκώς ανέκδοτα στους πελάτες του beach bar.


Παράλληλα με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις μεταπήδησε στη μεγάλη οθόνη το 2005 ενώ αργότερα αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή και αφοσιώθηκε στα αστεία του και τα ανέκδοτά του. Γύρω στo 2015 έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν η εικόνα του και τα βίντεο με το γέλιο του έγιναν viral. Εταιρεία τροφίμων στη Φινλανδία αναζητώντας το "ισπανικό γέλιο" έστειλε αντιπροσωπεία στη Σεβίλλη και τον φωτογράφισε για διαφήμιση ξεκινώντας διαδικτυακή διαφημιστική εκστρατεία βασισμένη στα viral βίντεο που τον έκαναν διάσημο.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ