Ζελένσκι: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ζελένσκι: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία

Το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν καταστραφεί από τις 10 Οκτωβρίου, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών, όπως ανακοίνωσε μέσω social media, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία και ότι “δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις” με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σήμερα, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας και πολλές άλλες περιφέρειες της χώρας αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης έπειτα από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που στόχευσαν κρίσιμες υποδομές για δεύτερη συνεχή ημέρα, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ουκρανίας DTEK ανέφερε διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για τους κατοίκους της αριστερής όχθης της πρωτεύουσας.

Στο Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν «ενεργειακές υποδομές» προκαλώντας «πυρκαγιά και σοβαρές καταστροφές».

Στην ίδια περιφέρεια, στο Πάβλογκραντ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν «προσωρινή διακοπή της υδροδότησης» και διακοπή λειτουργίας τοπικού σταθμού άντλησης, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο στο Telegram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ