«Επιστράτευση» θανάτου στη Ρωσία: Νοσταλγός του Χίτλερ με «αμερικάνικες» επιρροές ο μακελάρης (vid)

«Επιστράτευση» θανάτου στη Ρωσία: Νοσταλγός του Χίτλερ με «αμερικάνικες» επιρροές ο μακελάρης (vid)

Ο ένοπλος της επίθεσης σε σχολείο με 13 νεκρούς, δήλωνε θαυμαστής των δραστών της σφαγής στο λύκειο «Κολουμπάιν»

 

Ένοπλος που φορούσε τη σβάστικα σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο της Ρωσίας, με τραγικό απολογισμό 13 νεκρούς -ανάμεσα τους επτά παιδιά- και πάνω από 20 τραυματίες.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, περίπου 970 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, ενώ δεν είναι σαφές ακόμα το κίνητρο, αλλά και η ταυτότητα του μακελάρη.

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει την έρευνα σοβαρών εγκλημάτων, ανέφερε ότι ο δράστης και αυτόχειρας φορούσε μπαλακλάβα.

Η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μικρής διάρκειας που δείχνει το πτώμα του δράστη πεσμένο στο πάτωμα μιας τάξης με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα.

Ήταν ντυμένος στα μαύρα και στο μπλουζάκι του υπήρχε μια κόκκινη σβάστικα μέσα σε έναν κύκλο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι έξι ενήλικες θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια Μακάροφ και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών. Οι γεμιστήρες έγραφαν τη λέξη «μίσος», ενώ στα πιστόλια ήταν και κρεμασμένες χάντρες με τη λέξη "Κολουμπάιν" και τα ονόματα των δύο δραστών της σφαγής στο αμερικανικό λύκειο το 1999 ("Έρικ" και "Ντίλαν").

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Η Ρωσία έχει γίνει θέατρο πολλών αιματηρών επιθέσεων σε σχολεία τα τελευταία χρόνια.

Τον Μάιο 2021, ένας ένοπλος έφηβος σκότωσε επτά παιδιά και δύο ενήλικες στην πόλη Καζάν.

Τον Απρίλιο 2022, ένας ένοπλος σκότωσε δύο παιδιά και μια δασκάλα σε ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή Ουλιανόβσκ της κεντρικής Ρωσίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ