Πρόστιμα 120.340 ευρώ σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα 120.340 ευρώ σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ με απόφαση του υπ. Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη,για μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Το πρόστιμο για τη μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανέρχεται στα 86.340, ενώ στη δεύτερη 34.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αν και έχει γίνει σχετική πρόταση από τον υπουργό Ανάπτυξης, προς το παρόν δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα ή/και οι επωνυμίες των επιχειρήσεων που λαμβάνουν τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια, καθώς πρέπει να ψηφιστεί πρώτα η σχετική νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή.

Σε σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρεται:

«Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ, επιβάλλονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα 86.340 ευρώ στη μία και 34.000 ευρώ στη δεύτερη, διότι σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) “Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ