Δύο δρόμοι οδηγούν στο …νησί – Μια νέα πρόταση για απόδραση

Δύο δρόμοι οδηγούν στο …νησί – Μια νέα πρόταση για απόδραση
Θα μπείτε στο καράβι; Θα καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης με το αυτοκίνητο; Διαλέξτε ότι θέλετε. Ο προορισμός που σας προτείνουμε γι’ αυτή την εβδομάδα αξίζει όποιο δρόμο και αν επιλέξετε για να φτάσετε.

Προορισμός:

Η Ύδρα, νησί με μεγάλη ναυτική παράδοση, λαμπρή ιστορική διαδρομή, εξαίρετα αρχιτεκτονικά δείγματα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Πώς θα φθάσετε

Στην Ύδρα θα φθάσετε είτε από το λιμάνι του Πειραιά με ιπτάμενο δελφίνι ή καταμαράν (ταξίδι που διαρκεί από μιάμιση έως δυόμισι ώρες περίπου) είτε από το Μετόχι Ερμιονίδας, στις απέναντι αργολικές ακτές (διαδρομή περίπου δυόμισι ωρών από την Αθήνα, φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης για το αυτοκίνητό σας, πέρασμα στην Ύδρα με σκάφη εντός 15 λεπτών ή με θαλάσσια ταξί εντός 10 λεπτών).

Τι θα δείτε

  • Επιβλητικά αρχοντόσπιτα, παραδοσιακές κατοικίες με ανθοστόλιστες αυλές και γραφικά στενά, που ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο και αγναντεύουν από ψηλά το λιμάνι της Ύδρας με τα εμπορικά καταστήματα, τα καφέ, τα ζαχαροπλαστεία και τα εστιατόρια.
  • Το μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, το λεγόμενο Μοναστήρι.
  • Το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζεται σε αίθουσα του κτιριακού συγκροτήματος της μητρόπολης και περιλαμβάνει πολύτιμα κειμήλια και έγγραφα μεγάλης αξίας.
  • Την οικία Λάζαρου Κουντουριώτη, που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος και αποτελεί παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
  • Το Ιστορικό Αρχείο, με αρχειακό τμήμα, μουσειακό τμήμα και βιβλιοθήκη.
  • Το αρχοντικό Γεωργίου και Παύλου Κουντουριώτη.
  • Το αρχοντικό Τσαμαδού, όπου στεγάζεται η Σχολή Εμποροπλοιάρχων.
  • Το αρχοντικό Τομπάζη, όπου στεγάζεται παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών.
  • Τους γραφικούς οικισμούς Καμίνια, Βλυχό και Μανδράκι.
  • Τις ωραίες ακρογιαλιές του νησιού: Σπηλιά, Υδρονέτα, Αυλάκι, Καμίνι, Μικρό Καμίνι, Βλυχό, Μώλο, Μπίστη, Άγιο Νικόλαο, Νήσιζα, Λιμιόνιζα και Μανδράκι (Μιραμάρε).

Χιλιομετρικές αποστάσεις - κόστος μετάβασης/επιστροφής

Το κόστος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πειραιά-Ύδρας ανέρχεται στα 25,50 ευρώ (51 ευρώ μετ’ επιστροφής).

Το Μετόχι Ερμιονίδας απέχει γύρω στα 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Με σημείο αφετηρίας την Αθήνα, το κόστος καυσίμων για μετάβαση/επιστροφή από το Μετόχι υπολογίζεται γύρω στα 40 ευρώ για κινητήρες βενζίνης και γύρω στα 23 ευρώ για κινητήρες diesel.

Το κόστος του περάσματος με σκάφος από το Μετόχι στην Ύδρα ανέρχεται στα 6,5 ευρώ κατ’ άτομο.

Έξοδα διαμονής

Το κόστος διαμονής σε τουριστικά καταλύματα της Ύδρας ξεκινά από 30 ευρώ κατ’ άτομοανά διανυκτέρευση.

Tip

Μην παραλείψετε να γνωρίσετε από κοντά το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, την ψηλότερη κορυφή (Έρως) και τα μοναστήρια της Ύδρας (Αγία Ευπραξία, Προφήτης Ηλίας, Αγία Τριάδα, Αγία Ματρώνα, Άγιος Νικόλαος, Παναγία Ζούρβα) αξιοποιώντας το πυκνό δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών που διαθέτει το νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ