Κλείνουν τα Εργαστήριά τους οι Βιοπαθολόγοι την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο

Κλείνουν τα Εργαστήριά τους οι Βιοπαθολόγοι την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο

Ζητώντας από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας -ΕΟΠΥΥ- να τους αποδώσει τα χρήματα που έχει πληρώσει μέσω της κοινωνικής ασφάλισής του ο ασθενής, για τις εργαστηριακές εξετάσεις που του συνταγογραφούν οι γιατροί.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται εκ νέου οι Βιοπαθολόγοι σε πανελλαδικό επίπεδο και συγκεκριμένα την προσεχή Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ζητώντας από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας -ΕΟΠΥΥ- να τους αποδώσει τα χρήματα που έχει πληρώσει μέσω της κοινωνικής ασφάλισής του ο ασθενής, για τις εργαστηριακές εξετάσεις που του συνταγογραφούν οι γιατροί.


Σύμφωνα με την Βιοπαθολόγο, Ανθή Ρωμανά η οποία μίλησε στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, «Ο ΕΟΠΥΥ όμως μέσω του κλειστού προϋπολογισμού -clow back-ο οποίος δεν αλλάζει και παραμένει ο ίδιος άσχετα αν οι εξετάσεις είναι παραπάνω που συνταγογραφούν οι γιατροί για τους ασθενείς. Αυτά τα επιπλέον χρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων τα βάζουμε εμείς οι Εργαστηριακοί Γιατροί και ζητάμε να τα πάρουμε πίσω. Από το 2013 υφίσταται αυτό το πρόβλημα και η επιστροφή των χρημάτων γίνεται μέσω ενός δεκαετούς δάνειο με 120 δόσεις. Ενώ λοιπόν αρχικά αυτή η υφαρπαγή ήταν στο επίπεδο του 10-15%, πλέον έχουμε φτάσει στο 70%, φτάνοντάς μας σε σημείο που δεν μπορούμε πια να τα βγάλουμε πέρα και να είμαστε βιώσιμοι. Δυστυχώς μέχρι στιγμής το Υπουργείο είναι ανένδοτο στο θέμα αυτό», τόνισε καταλήγοντας η κ. Ρωμανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ