Μ. Βορίδης: Έρχεται νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο - Τι θα ισχύσει για το πριμ παραγωγικότητας

Μ. Βορίδης: Έρχεται νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο - Τι θα ισχύσει για το πριμ παραγωγικότητας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης προανήγγειλε νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο. 

Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι η νομοθέτηση του πριμ παραγωγικότητας και του νέου συστήματος αξιολόγησης των υπαλλήλων στο Δημόσιο προσδιορίζεται περί τα τέλη Μαΐου.

Το σύστημα επιβράβευσης, είπε ο Μάκης Βορίδης, θα αφορά στην πιλοτική εφαρμογή του 6.000 υπαλλήλους που θα εργαστούν για την υλοποίηση των στόχων του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για το σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί 7,5 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επιπλέον 12,5 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για το σύστημα αξιολόγησης, σημείωσε ότι θα είναι συνδεδεμένο με τη στοχοθεσία, η οποία θα τίθεται από την ανώτερη διοικητική ιεραρχία. Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση θα διαδραματίσει ρόλο – κλειδί στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης «ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο των ρυθμιστικών κανόνων που έχει θεσμοθετήσει η Ευρώπη για την αξιοποίηση αυτών των πόρων».

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει μπει τα τελευταία 12 χρόνια σε μία περίοδο συνεχών κρίσεων, όπως είναι η οικονομική κρίση, η κρίση covid και η ενεργειακή κρίση και η βοήθεια που αναμένεται να λάβει η χώρα μας για την εφαρμογή του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 30 δισ. ευρώ είναι τεράστια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρίσιμο είναι αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν σωστά και σε συγκεκριμένο σκοπό, προκειμένου να δημιουργήσουν την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα.

«Η διοικητική δομή, ο συντονισμός, το σύστημα επιβράβευσης, το επίπεδο στελέχωσης συνιστούν μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για το πώς η χώρα μας θα επιτύχει στο τέλος της ημέρας τους στόχους του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ