Αναρρωτικές άδειες λόγω κορωνοϊού: Δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα σε ΕΡΓΑΝΗ και ΕΦΚΑ

Αναρρωτικές άδειες λόγω κορωνοϊού: Δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα σε ΕΡΓΑΝΗ και ΕΦΚΑ

Το αλαλούμ με τις αναρρωτικές άδειες λόγω νόσησης με κορονοϊό παραμένει καθώς το σύστημα του ΕΦΚΑ δεν αναγνωρίζει τα θετικά rapid test, κάτι που βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης, σύμφωνα με τον εργατολόγο Γιάννη Μαυρωνά.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Γιάννης Μαυρωνάς επισήμανε ότι «το πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ παραμένει αυτή την στιγμή, προκειμένου να πάρει κάποιος άδεια αναρρωτική από την εργασία του, παρά την νέα ΚΥΑ που έχει εκδοθεί».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το «παραδοσιακά, για να λάβει κάποιος από το ΕΦΚΑ την επιδοτούμενη άδεια θα έπρεπε να προσκομίσει κάποια έγγραφα, μεταξύ αυτών και μια γνωμάτευση γιατρού. Μέχρι και τώρα το σύστημα του ΕΦΚΑ δεν αναγνωρίζει τα rapid τεστ και αυτό είναι σε διαδικασία επίλυσης».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «όλοι μας είμαστε μπερδεμένοι και περιμένουμε τις υπουργικές αποφάσεις για να ερμηνεύουμε κάθε φορά τα πράγματα. Αυτή την στιγμή, ο κάθε εργαζόμενος θα κάνει αυτό που πρέπει κ προφανώς δεν πηγαίνει στην εργασία του με ένα θετικό rapid. Προφανώς ενημερώνει τον εργοδότη του και ακόμα και αν δεν μπορεί να ανακοινωθεί στην ΕΡΓΑΝΗ ή να αναγγελθεί στον ΕΦΚΑ αυτήν την στιγμή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχεί. Αυτό θα λυθεί τις επόμενες ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ