Μιχαηλίδου: Μέχρι αύριο η αίτηση απαλλαγής για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν

 Μιχαηλίδου: Μέχρι αύριο η αίτηση απαλλαγής για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν

 

Το ποσοστό των εμβολιασμένων υπαλλήλων στις αρχές Ιουλίου, πριν ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα, ήταν στο 62%, σε περίπου ένα μηνά έφτασε στο 75% και μέχρι την Πέμπτη

Μέχρι αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για λόγους υγείας, λόγω κάποιας αλλεργίας ή μυοκαρδίτιδας, μπορούν να καταθέσουν την αίτηση απαλλαγής στις αρμόδιες επιτροπές υγείας, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, η κα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι μέχρι την Πέμπτη θα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζόμενων σε οίκους ευγηρίας και σε δομές ΑΜΕΑ.

Τόνισε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων υπαλλήλων στις αρχές Ιουλίου, πριν ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα, ήταν στο 62%, σε περίπου ένα μηνά έφτασε στο 75% και μέχρι την Πέμπτη θα είναι πολύ παραπάνω.

Αναφερόμενη στις δημόσιες δομές, σημείωσε ότι στις αρχές Ιουλίου το ποσοστό των εμβολιασμένων ήταν κάτω του 50% και αναμένεται μέχρι τις 19 του μηνός, να έχει φτάσει στο 80-85%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ