ΑΔΕΔΥ προς Χατζηδάκη: Να δοθεί παράταση στη θητεία διοικητικών οργάνων συνδικαλιστικών οργανώσεων

ΑΔΕΔΥ προς Χατζηδάκη: Να δοθεί παράταση στη θητεία διοικητικών οργάνων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Τι αναφέρει επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, ζήτησε παράταση θητείας διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων για ένα χρόνο, επισημαίνοντας ότι ότι είναι αδύνατο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων.

Στην επιστολή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Με το άρθρο 72 του Ν. 4756/2020 (ΦΕΚ 235/26-11-2020), παρατάθηκε η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, μέχρι 30/06/2021. Επειδή είναι αδύνατο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ομόφωνα, ζητά να δοθεί παράταση της θητείας των οργάνων μέχρι 31/12/2021.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε Ομοσπονδίες όπως οι εκπαιδευτικές (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) όπου γι΄ αυτές και για να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία στο μέσον της χρονιάς, προτείνουμε να δοθεί παράταση για ένα χρόνο, δηλαδή, μέχρι 30/06/2022».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ