Οδηγίες ΟΑΕΔ για την εξυπηρέτηση του κοινού

Οδηγίες ΟΑΕΔ για την εξυπηρέτηση του κοινού

Ο Οργανισμός επισημαίνει πως όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2

Οδηγίες για τους τρόπους εξυπηρέτησης του κοινού δίνει ο ΟΑΕΔ με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, από σήμερα, Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020 όσοι πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να υποβάλουν το αίτημά τους για ραντεβού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr/menoumespiti δηλώνοντας τον λόγο προσέλευσης και το αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Ακολούθως θα λαμβάνουν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) ή τηλεφωνική κλήση και θα καλούνται για προσέλευση στο ΚΠΑ2 σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Ο Οργανισμός επισημαίνει πως όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2. Οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν ή να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας, να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα ανεργίας και να δηλώνουν την παρουσία τους. Συνολικά, περισσότερες από 40 e-υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Οι συνεντεύξεις ανέργων με εργασιακούς συμβούλους θα συνεχίσουν να διεξάγονται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή τηλεδιάσκεψης και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία, μέχρι νεωτέρας.

Όσοι πολίτες προσέρχονται στα ΚΠΑ2 χωρίς ραντεβού για συναλλαγές που αφορούν σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η προσκόμιση δικαιολογητικών ή η παραλαβή αποφάσεων και πράξεων που τους αφορούν, θα εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας και αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών.

Ο ΟΑΕΔ συνιστά στους πολίτες να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του για την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους και του συγχρωτισμού.

Η πρόσβαση στις περισσότερες e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ