ΟΑΕΔ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των 400 ευρώ

ΟΑΕΔ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των 400 ευρώ

Διευκρινίσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε μακροχρόνια ανέργους, έδωσε ο διοικητής του Οργανισμού

Διευκρινίσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε μακροχρόνια ανέργους, έδωσε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Όπως είπε, την Πέμπτη 23 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 3 Μαΐου. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, σε αυτήν, μπορούν να εισέλθουν οι 168.000 μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και είτε να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους είτε να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν το ΙΒΑΝ είτε να μην προβούν σε καμία ενέργεια, διαδικασία η οποία είναι απαραίτητη για την καταβολή των 400 ευρώ.

Ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι, όσοι είναι άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 16 Απριλίου 2020.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, από το σύνολο των 168.000 μακροχρόνια ανέργων, οι 90.000 έχουν ήδη στοιχεία ΙΒΑΝ καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ και 78.000 δεν έχουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ