Πότε επιβάλλεται το πρόστιμο των 1.200 ευρώ σε εργοδότες

Πότε επιβάλλεται το πρόστιμο των 1.200 ευρώ σε εργοδότες

Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Πρόστιμο, ύψους 1.200 ευρώ, θα επιβάλλεται σε εργοδότες στην περίπτωση που απασχολούν εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή εργασίας,σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, η υπουργική απόφαση προβλέπει την επιβολή του προστίμου των 1.200 ευρώ στις εξής περιπτώσεις:

- Απασχόληση εργαζομένων που τελούν σε αναστολή εργασίας, από εργοδότη ο οποίος ανέστειλε τις συμβάσεις εργασίας τους, με χρήση της ρύθμισης της υποπαρ. 2Α του άρθρου ενδέκατου της από 20.03.2020 ΠΝΠ (Α΄ 68).

- Απασχόληση εργαζομένου από εργοδότη που τελεί σε αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

- Απασχόληση εργαζομένου, του οποίου η σύμβαση τελεί σε αναστολή, κατά παράβαση των όρων και των διατυπώσεων για τη δήλωση πρόσκαιρης τηλεργασίας στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ