Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης η μισθοδοσία

Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης η μισθοδοσία
Πλέον για να εκπίπτει στα έξοδα η μισθοδοσία που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά πλέον να καταβάλλονται μέσω τραπέζης ή ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα όπως έχει νομοθετηθεί στο τελευταίο «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο οποιασδήποτε εργασιακής σχέσης εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

Ετσι οι δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού, όπως και οι αμοιβές όσων εργάζονται με μπλοκάκι θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών.

Αν οι ανωτέρω δαπάνες δεν εξοφληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, τότε δεν θα εκπίπτουν. Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι πλέον είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονικά ή μέσω κάρτας. η οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ