Έρχονται 730 προσλήψεις εφοριακών

Έρχονται 730 προσλήψεις εφοριακών
Η χωρίς όρια φοροδιαφυγή σύμφωνα με το newpost.gr που καταγράφηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο λόγω και των χαμηλών προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων ανάγκασε τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να ζητήσει την άμεση πρόσληψη 730 ελεγκτών-εφοριακών και πτυχιούχων πληροφορικής, ώστε να ενισχυθεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός.

Το αίτημα εστάλη στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από το οποίο και αναμένεται να εγκριθεί προκειμένου σύντομα να προκηρυχθεί γραπτός διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ σε ειδικότητες εφοριακών και πληροφορικής ώστε από το 2017 να μπορούν να λειτουργήσουν περισσότερα συνεργεία ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Μόνο για φέτος η Γενική Γραμματεία Εσόδων έχει ανακοινώσει ότι θα διενεργηθούν 30.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ,ενώ στο σχεδιασμό βρίσκεται από την Κυβέρνηση και το ενδεχόμενο περικοπής κατά 10% των δαπανών στα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού. Από την άλλη στόχος είναι και η αύξηση τους ερχόμενους μήνες των φορολογικών εσόδων τα οποία το μήνα Ιούλιο κατέγραψαν υστέρηση 333 εκ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ωστόσο στο επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος καταγράφεται "μαξιλάρι" 621 εκ. ευρώ γεγονός που κάνει την Κυβέρνηση να μην ανησυχεί για το 2016 και το μνημονιακό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%, ώστε να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί από του χρόνου ο δημοσιονομικός κόφτης με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ