Κατρούγκαλος: Προετοιμάζουμε το έδαφος για να μην υπάρχουν ομαδικές απολύσεις

Κατρούγκαλος: Προετοιμάζουμε το έδαφος για να μην υπάρχουν ομαδικές απολύσεις
Προετοιμάζουμε το έδαφος ώστε η μεταρρύθμιση για τα εργασιακά να μην έχει μέσα ομαδικές απολύσεις και αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Όπως ανέφερε, αυτά είναι θέματα που ζητάγανε οι δανειστές. «Εμείς αυτά δεν τα θέλουμε. Δεν έχουμε υπογράψει τίποτα που να ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα που έχουμε τώρα» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό «κόφτη», εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Βρούτση:
«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης υποστηρίζουν ότι το ασφαλιστικό διαλύθηκε στον έναν χρόνο που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για "ταξικό μίσος" στη Βουλή και η χθεσινή ανακοίνωση της Ν.Δ. ήταν για "ακήρυχτο ταξικό πόλεμο". Παραδέχεται ότι προσπαθούμε να μοιράσουμε τα βάρη. Η αύξηση του ΦΠΑ π.χ. είναι κακό μέτρο, θα έπρεπε όμως να το συγκρίνουμε με την αύξηση στο ρεύμα και το νερό. Δεν δέχομαι κριτική από ανθρώπους σαν τον κ. Βρούτση και τη Ν.Δ. Δεν μπορούν να μας εγκαλούν αυτοί που μείωσαν 11 φορές τις συντάξεις. Η αύξηση των εισφορών θα μειώσει τον μισθό όμως αν δεν αυξάναμε τις εισφορές θα έπρεπε να μειώσουμε πάλι τις συντάξεις. Αν είχα μπροστά μου έναν εκπρόσωπο του ΚΚΕ θα έλεγα ότι έχει δίκιο, τους άλλους όμως τους αντιμετωπίζω σαν "λαϊκιστές". Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην Βουλή για την "αδαή πλειοψηφία". Φανερώνει τι πιστεύει για τον λαό. Ανήρτησα στο Twitter το απόσπασμα των πρακτικών της Βουλής, που το έλεγε αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ