Δύο Έλληνες στη λίστα με τους κορυφαίους νέους ηγέτες του κόσμου

Δύο Έλληνες στη λίστα με τους κορυφαίους νέους ηγέτες του κόσμου
Ο Βύρων Βασιλειάδης και η Ελένη Αντωνιάδου, επιλέχθηκαν από τους 121 Young Global Leaders για το 2016 από το World Economic Forum.

Ο Πρόεδρος των εταιρειών Antipollution A.N.E. & GREEN A.E. κος Βύρων Βασιλειάδης, επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum.Το φόρουμ των Young Global Leaders αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

Η επιλογή των μελών πραγματοποιείται κάθε χρόνο αναγνωρίζοντας τους πιο καινοτόμους επιχειρηματικά και κοινωνικά σκεπτόμενους νέους άνδρες και γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών με όραμα έναν καλύτερο κόσμο.Ο κος Βύρων Βασιλειάδης, αναγνωρίζοντας την αξία αλλά και την ευθύνη που φέρει ο τίτλος του Young Global Leader, θα ενισχύσει τις προσπάθειες του φόρουμ για την εύρεση νέων προτάσεων με σκοπό μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Οι εταιρείες Antipollution A.N.E. και GREEN A.E είναι μέλη του ομίλου εταιρειών Βασιλειάδη που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Διαχείρισης Αποβλήτων, Ανακύκλωσης, Ενέργειας και Ναυτιλίας. Η Antipollution A.N.E. είναι σήμερα μια από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές εταιρείες με δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η GREEN A.E. αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα.

Οι δραστηριότητές της επικεντρώνονται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας εντός Ελλάδας και στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εκτός απ΄τον πρόεδρο των εταιρειών Antipollution και GREEN και η Ελληνίδα βιολόγος της NASA Ελένη Αντωνιάδου, επιλέχθηκε ως δύο από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum.

Ελένη Αντωνιάδου - Βασιλειάδης

Η 28χρονη Ελληνίδα βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου διέπρεψε για πρώτη φορά το 2011 με την επιτυχή πρώτη μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, δημιουργώντας μια τεχνητή τραχεία για μια 36χρονη καρκινοπαθή στο τελικό στάδιο. Η NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy, ενώ το 2013 ανακηρύχτηκε “γυναίκα της χρονιάς” στο Λονδίνο. Γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων και το Λιπαρό Πέλλας, είναι εκ των ιδρυτών της start up εταιρείας “Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές” (Transplants Without Donors), που αντικείμενο έχει τη μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα. Σπούδασε πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα “Βιομηχανική”, “Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική” και στη “Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες” στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις και στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ