Έρχονται 2.000 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο - Ποιους αφορά

Έρχονται 2.000 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο  - Ποιους αφορά
Προτεραιότητα στους αδιόριστους εδώ και πολλά χρόνια επιτυχόντες του ΑΣΕΠ δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών και δρομολογεί 2.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες, το ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκήρυξη που θα καλεί τους ενδιαφερόμενους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που παραμένουν αδιόριστοι ώστε να εκδηλώσουν την διαθεσιμότητα τους για διορισμό.

Μέσα στις επόμενες ημέρεςτο ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκήρυξη που θα καλεί τους αδιόριστους των διαγωνισμών του 1998 και του 2009να εκδηλώσουν την διαθεσιμότητα τους για διορισμό.Ακολούθως, θα καταρτιστούν μια λίστα με τους υποψηφίους ανά ειδικότητα και ένας πίνακας ανά υπηρεσία με τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν.Η διαδικασία αυτή έχει επαναληφθεί επί υπουργίας κ. Μητσοτάκη.

Οι επιτυχόντες, για να μπορούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους θα πρέπει σε πρώτη φάση να ταυτοποιηθούν στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), στη διαδρομή: Online Υπηρεσίες - Αίτηση ταυτοποίησης Υποψηφίων.

Για την ταυτοποίηση των ενδιαφερομένων στις online υπηρεσίες του ΑΣΕΠ απαιτείται η ύπαρξη λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο, με την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης ταυτοποίησης, θα αποσταλούν οι κωδικοί πρόσβασης που θα επιτρέπουν την είσοδο στο σύστημα καθώς επίσης και σχετικός σύνδεσμος ενεργοποίησης του λογαριασμού.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ επιλέγοντας τον φορέα της προτίμησής τους, προκειμένου να διοριστούν άμεσα. Οι φορείς που δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους με τις ειδικότητες των παλαιών διοριστέων θα μπορούν να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ.