Στα «σκαριά» 1.300 θέσεις για μονίμους με πέντε προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Στα «σκαριά» 1.300 θέσεις για μονίμους με πέντε προκηρύξεις ΑΣΕΠ
Στα «σκαριά» βρίσκονται δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν την πρόσληψη συνολικά 900 μόνιμων υπαλλήλων στη ΔΕΗ και στη ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα πολύ σύντομα αναμένεται να τρέξουν τρεις νέες προκηρύξεις για προσλήψεις στα ασφαλιστικά Ταμεία, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τα νησιά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η τρίτη και τελευταία προκήρυξη της ΔΕΗ για φέτος που αφορά 450 μόνιμους υπαλλήλους, απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν αφορούν: Τεχνίτες Ορυχείων, Μηχανοτεχνίτες Σταθμών και Υποσταθμών, Τεχνίτες Ιμάντων, Ηλεκτροοξυγονοκολλητές, Μηχανοτεχνίτες αυτοκινήτων, Χειριστές Μηχανημάτων Έργων, Ηλεκτροτεχνίες κοκ

Μετά τη ΔΕΗ θα ακολουθήσει η προκήρυξη του υπ. Οικονομικών για 450 θέσεις στη ΓΓΔΕ. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στο διαγωνισμό θα έχουν όσοι διαθέτουν πτυχία Νομικής Κι Οικονομικών Σχολών, ενώ απαραίτητη θεωρείται η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών στο φορολογικό Δίκαιο, στην Πολιτική Δικονομία, στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, στην Ελεγκτική, στη Λογιστική και στα Χρηματοοικονομικά.

Στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνονται επίσης η γνώση χειρισμού Η/Υ και η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.

Την ίδια ώρα “πράσινο φως” για 450 μόνιμες προλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία άναψε το υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης. Το υπουργείο θα εγκρίνει την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 300 νέων μόνιμων υπαλλήλων και την επαναπρόσληψη 150, που είχαν απολυθεί μέσω της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα γραπτό διαγωνισμό για 32 ελεκγτές εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ προς έκδοση βρίσκεται και η νέα προκήρυξη του υπ. Εσωτερικών για 75 προσλήψεις σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.