"Εκλεισε" πρώτος μισθός στο Δημόσιο στα 684 ευρώ

"Εκλεισε" πρώτος μισθός στο Δημόσιο στα 684 ευρώ
Οι περικοπές στους εισαγωγικούς μισθούς του Δημοσίου και η εξίσωσή τους με αυτούς του ιδιωτικού τομέα αποτελούσε αίτημα της Τρόικας.

Oπως φαίνεται κυβέρνηση και Τρόικα συμφώνησαν στην εφαρμογή των μειωμένων μισθών για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Από 1/1/2015 οι μισθοί θα προσαρμοστούν στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή στα 684 ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το «Εθνος» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έτοιμο να νομοθετήσει άμεσα για τους νέους εισαγωγικούς μισθούς και με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ο μισθός του νεοεισερχόμενου υπαλλήλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) διαμορφώνεται στα 684 από 780 ευρώ (-96), του υπαλλήλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα 752 από 858 (-106), ενώ στους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) από 1.037 σε 889 ευρώ (-148) και στους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) από 1.092 σε 957 ευρώ (-135).
Για το 2015 οι νέες προσλήψεις θα είναι μόνο πτυχιούχοι και κυρίως εκπαιδευτικοί και νοσηλευτές.
Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με μισθούς ιδιωτικού τομέα για τη δοκιμαστική περίοδο των 2 ετών και κατόπιν αν κριθούν ικανοί να μονιμοποιηθούν θα εντάσσονται στο μισθολόγιο του Δημοσίου.
Σύμφωνα με το Εθνος, δεν θα επηρεαστούν οι αμοιβές των υπολοίπων εργαζόμενων στο Δημόσιο, ούτε οι βαθμοί και τα μισθολογικά κλιμάκια από τις μειώσεις των εισαγωγικών μισθών καθώς θα δημιουργηθεί ένας νέος βαθμός (Ζ) για τους νεοεισερχόμενους.