Γλάρωσες εν ώρα εργασίας; Πάρε έναν υπνάκο

Γλάρωσες εν ώρα εργασίας; Πάρε έναν υπνάκο
Δεν είναι πρωτάκουστο, το 'χουμε διαβάσει ως ευεργετικό σε μελέτες, έρευνες και πόσες φορές δεν το 'χαμε και μεις οι ίδιοι ανάγκη. Πρόκειται για μια επιθυμία εκατομμυρίων υπαλλήλων παγκοσμίως που γλαρώνουν εν ώρα εργασίας και αγωνίζονται να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά. 


Οι εταιρείες στην Ιαπωνία αναγνωρίζουν αυτόν τον καθημερινό αγώνα των υπαλλήλων τους. Επειτα λοιπόν από αρκετή σκέψη, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, και πεπεισμένοι ότι μία σιέστα θα κάνει τους υπάλληλους πιο παραγωγικούς, ολοένα και περισσότεροι Ιάπωνες εργοδότες δίνουν το ΟΚ στους εργαζόμενούς τους να πάρουν έναν σύντομο υπνάκο, περί τα 20 λεπτά, πάνω στα γραφεία τους.

Η Οκούτα, εταιρεία λίγο έξω από το Τόκιο η οποία αναλαμβάνει ανακαινίσεις κατοικίων , εφαρμόζει το μέτρο εδώ και δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία. «Οταν είμαι νυσταγμένος και κάνω πράξεις, πρέπει να διπλοτσεκάρω τη δουλειά μου, μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος. Οπότε μού παίρνει περισσότερη ώρα», υποστηρίζει ο Ικούκο Γιαμάντα, λογιστής στην εταιρεία.

Οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο προτρέπουν τους υπαλλήλους τους να ξεκουράζονται λίγο το μεσημέρι. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα του Αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Υπνου, οι Ιάπωνες εργαζόμενοι κοιμούνται το βράδυ κατά μέσο ώρες μόλις έξι ώρες και 22 λεπτά, λιγότερο από όλους τους συναδέλφους στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ