Κ. Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση είναι εργαλείο βελτίωσης, δεν οδηγεί σε απολύσεις

Κ. Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση είναι εργαλείο βελτίωσης, δεν οδηγεί σε απολύσεις
Να βάλει τέλος «στο φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης» για την αξιολόγηση κάλεσε την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι το μέτρο της αξιολόγησης δεν οδηγεί σε απολύσεις.


«Όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις απλά ψεύδονται» δήλωσε στο Mega, ενώ χαρακτήρισε την αξιολόγηση εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.
«Χρειαζόμαστε ως Δημόσιο ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους προϊσταμένους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους. Ο μόνος τρόπος για να επισημάνουμε σε κάποιους ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι η υποχρεωτική ποσόστωση» είπε.
Παράλληλα, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση, διευκρινίζοντας πως αν δεν το κάνουν τότε θα αξιολογηθούν από τους προϊσταμένους τους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με το μέτρο.
Τέλος, υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους υποσχόμενος παράλληλα διορισμούς και προσλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ