Δείτε πόσο μισθό παίρνουν οι εργαζόμενοι στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Δείτε πόσο μισθό παίρνουν οι εργαζόμενοι στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου
Τα 10 χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε πρόσφατα η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο και το μεγαλύτερο ελληνικό τεχνικό έργο όλων των εποχών.


Σε αυτά τα 10 χρόνια καταγράφηκαν συνολικά περισσότερες από 41 εκατομμύρια διελεύσεις οχημάτων. Σε ημερήσια βάση από την γέφυρα περνούσαν κατά μέσον όρο 12.000 οχήματα την ημέρα το 2005, ενώ το 209 προσέγγισαν τα 14.000, όμως η κρίση μείωσε σταδιακά τους φόρτους σε κάτι λιγότερο από 9.000 το 2013.
Το έργο ξεκίνησε με 90 άτομα προσωπικό και πλέον απασχολεί 111, με τις προσλήψεις να έχουν γίνει στην περίοδο της κρίσης. «Δεν έχει απολυθεί κανένας. Δεν μειώσαμε μισθούς» σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Γέφυρας ΑΕ, κ. Παναγιώτη Παπανικόλα.
Ποιές είναι οι αμοιβές όμως των εργαζομένων στην Γέφυρα;
Σύμφωνα με την επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης με ισχύ μέχρι και το τέλος του 2014, προβλέπεται η διατήρηση όλων των μισθών και των επιδομάτων στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Επίσης όπως προβλέπεται στην σύμβαση η εταιρία δεσμεύεται να μην προβεί σε καταγγελίες των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, εκτός των περιπτώσεων απόλυσης λόγω διάπραξης ατασθαλιών ή απάτης ή συνδρομής άλλου σπουδαίου λόγου.


Δείτε τις αμοιβές των εργαζομένων της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ