1.000 ελεγκτές στην μάχη κατά της ανασφάλιστης εργασίας

 1.000 ελεγκτές στην μάχη κατά της ανασφάλιστης εργασίας
Περί τους 1.000 ελεγκτές επιστρατεύει το Υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, όπως προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπ.Εργασίας, Γ.Βρούτση και του αναπληρωτή υπ.Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρα.

Η κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει πως σε όσους συμμετέχουν στα συνεργεία ελέγχων για τη καταπολέμηση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής καθώς και την εν γένει εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, καταβάλλεται αποζημίωση 20 ευρώ ανά έλεγχο και μέχρι 5 ελέγχους το μήνα.
Το συνολικό μηνιαίο ποσό αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 100 ευρώ, ενώ τυχόν πραγματοποίηση περισσότερων από 5 ελέγχους δεν γεννά δικαίωμα για επιπλέον ποσό.
Έτσι, κάθε ελεγκτής θα λάβει αποζημίωση 1.200 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα διενεργήσει τουλάχιστον 60 ελέγχους μέσα στο 2014.
Όπως αναφέρεται, η δαπάνη για τις πρόσθετες αμοιβές των ελεγκτών ανέρχεται σε ετήσια βάση στα 1,2 εκατ. ευρώ περίπου και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ