«Μπαρκάρουν» οι Έλληνες – Πρώτος μισθός έως 5.200 ευρώ

«Μπαρκάρουν» οι Έλληνες – Πρώτος μισθός έως 5.200 ευρώ
Διέξοδο στην ναυτιλία αναζητούν ολοένα και περισσότεροι νέοι Ελληνες, αφού η ανεργία πλέον στην χώρα έχει φτάσει σε εφιαλτικά επίπεδα, ενώ ακόμη και αυτοί που έχουν δουλειά σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν απλήρωτοι από ένα μήνα μέχρι έναν χρόνο.

Ο μισθός στα καράβια, σύμφωνα με ανθρώπους της ναυτιλιακής αγοράς, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός, ακόμη και για αυτούς που ξεκινάνε για πρώτη φορά.
Είναι ενδεικτικό ότι ο φοιτητής σε μία Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο πρώτο, εκπαιδευτικό ταξίδι, 6μηνης διάρκειας που είναι υποχρεωτικό για να περάσει το έτος παίρνει μισθό από 880 ευρώ που είναι το ελάχιστο και μπορεί να φθάσει και τα 1.700 ευρώ.
Ο πρωτόμπαρκος αξιωματικός ο junior officer, όπως αποκαλείται, έχει μισθό από 3.700 ευρώ έως 5.200 ευρώ.
Για τις υψηλότερες βαθμίδες, με βάση τα στοιχεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ένας ανθυποπλοίαρχος ξεκινά με ενδεικτικές απολαβές 3.000 ευρώ μικτά και ως πλοίαρχος λαμβάνει μετά από τη σχετική προϋπηρεσία 8.500 ευρώ στα φορτηγά πλοία και 9.500 στα δεξαμενόπλοια. Αντίστοιχα οι μηχανικοί ξεκινούν από 4.000 και 5.000 αντίστοιχα και φτάνουν στα 8.200 ευρώ και 9.200 ευρώ για φορτηγά και δεξαμενόπλοια αντίστοιχα. Οι μισθοί αυτoί αφορούν υπηρεσία στο πλοίο που διαρκεί κατά μέσο όρο 7 μήνες στα φορτηγά και 6 στα πετρελαιοφόρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ