Δούλεψε τη γή (ακόμη και εντός Αττικής) και διεκδίκησε επιδότηση 20.000 ευρώ

Δούλεψε τη γή (ακόμη και εντός Αττικής) και διεκδίκησε επιδότηση 20.000 ευρώ
Δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση νέων αγροτών. Τα ποσά των επιδοτήσεων είναι σημαντικά και μπορούν να τα διεκδικήσουν όχι μόνο οι κάτοικοι της επαρχίας αλλά και αυτοί που ζουν εντός συγκεκριμένων περιοχών της Αττικής. Εκτός από τα ποσά της επιδότησης –τα οποία μπορούν να φτάσουν ακόμη και στις 20.000 ευρώ – στην πρόσκληση θα βρείτε τις προθεσμίες, τα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την υποβολή της αίτησης.  

Από το περιεχόμενο της πρόσκλησης την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη κάνοντας κλικ εδώ, αλιεύσαμε τις ακόλουθες χρήσιμες πληροφορίες:

1. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας όχι όμως και το 40ο έτος.

2. Πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος (ορεινές ή μειονεκτικές δημοτικές ή τοπικές κοινότητες και οικισμοί και περιοχές με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

3. Περιλαμβάνεται στο μέτρο και η Αττική αλλά για συγκεκριμένες περιοχές όπως είναι η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκεα, ο Αυλώνας, ο Κάλαμος, ο Ωρωπός, η Κερατέα, ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα Μέγαρα, τα Βίλια κ.ά.

4. Από τη στιγμή που κάποιος θα πάρει την έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα πρέπει μέσα σε 18 μήνες να φτιάξει την αγροτική του εγκατάσταση.

5. Το ύψος της επιδότησης εξαρτάται και από το εισόδημα που εμφανίζει κάποιος και από το είδος της παραγωγής που θα αναπτύξει αλλά και από τον τόπο μόνιμης κατοικίας. Θα κυμαίνεται όμως από 10.000 ευρώ το ελάχιστο μέχρι 20.000 ευρώ το μέγιστο.

6. Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν από τις 18/03/2014 μέχρι και τις 16/05/2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ