Μοτοδυναμική: Αύξηση 32,4% στις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

Μοτοδυναμική: Αύξηση 32,4% στις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 7,9 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021

'Ανοδο σημείωσαν το α' εξάμηνο του 2022 τα μεγέθη της Μοτοδυναμικής.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32,4% και ανήλθαν στα 57,8 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 7,9 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκατ., όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.

Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκατ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.

Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι. Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκατ.
ευρώ στα 17,3 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: "Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων των Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια ισχυρή τουριστική σεζόν με την Sixt, διανύουμε μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά σε όλες μας τις δραστηριότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη των μεγεθών μας θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του έτους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ