ΕΔΑ Αττικής: Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου  στον Δήμο Αχαρνών

 ΕΔΑ Αττικής: Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου  στον Δήμο Αχαρνών

Η σύμβαση έργου που υπογράφηκε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη και τον Δήμαρχο Αχαρνών, κ. Σπύρο Βρεττό, αφορά στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου εντός των ορίων του Δήμου Αχαρνών και σύνδεση του νέου δικτύου με το υφιστάμενο δίκτυο της ΕΔΑ Αττικής στο Νομό Αττικής.

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ Αττικής, συνολικού μήκους 2.6 χλμ., με σκοπό τη σύνδεση σχολείων και δημοτικών κτιρίων στον Δήμο Αχαρνών.

Η σύμβαση έργου που υπογράφηκε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη και τον Δήμαρχο Αχαρνών, κ. Σπύρο Βρεττό, αφορά στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου εντός των ορίων του Δήμου Αχαρνών και σύνδεση του νέου δικτύου με το υφιστάμενο δίκτυο της ΕΔΑ Αττικής στο Νομό Αττικής. Η υπογραφή της σύμβασης υπογραμμίζει την αγαστή συνεργασία σε πνεύμα αλληλοκατανόησης των δύο πλευρών και έχει ως στόχο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε περιοχές που μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου.


Ο κ Πιέρρος Χατζηγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, τόνισε ότι «Η ΕΔΑ Αττικής με συνέπεια και συγκροτημένο σχέδιο υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο Αχαρνών και όλη την Περιφέρεια Αττικής. Στην πρώτη φάση υλοποίησης της συνεργασίας μας με τον Δήμο Αχαρνών θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση 11 σχολικών κτηρίων και του ΚΕΠ Αχαρνών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Είμαστε περήφανοι που όλο και περισσότερες τοπικές κοινωνίες αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου και τη σημαντικότητα της χρήσης του, συμβάλλοντας παράλληλα θετικά στην εθνική προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και επίτευξης των εθνικών στόχων για το κλίμα».


Ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Σπύρος Βρεττός, σε σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι «Η σύνδεση 11 σχολικών μονάδων και του ΚΕΠ Αχαρνών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ Αττικής, αποτελεί έργο εκσυγχρονισμού των δημόσιων υποδομών και αστικής ανάπτυξης για τον Δήμο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο θα συμβάλλει στην καλή λειτουργία, συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και των δημοσίων κτιρίων της περιοχής μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, υλοποιώντας έργα για το κοινό καλό με όρους βιωσιμότητας σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο».
Στη συνάντηση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης έργου παραβρέθηκαν επίσης, ο κ Ιωάννης Ντρούκας, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Έργων της ΕΔΑ Αττικής και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, κ Νικόλαος Δαμάσκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ