Μεταφορά έδρας στην Ελλάδα και νέα επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ για τη Grivalia Hospitality

Μεταφορά έδρας στην Ελλάδα και νέα επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ για τη Grivalia Hospitality

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας, όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία του «One & Only Aesthesis»

Μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά της έδρας της εταιρείας «Grivalia Hospitality» στην Ελλάδα από το Λουξεμβούργο, ενώ παράλληλα ο όμιλος εξετάζει νέα μεγάλη επένδυση στον τομέα της φιλοξενίας, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για την οποία θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες εντός των επόμενων δύο- τριών μηνών. Οι κινήσεις αυτές της «Grivalia» εδράζονται στην προοπτική που διαβλέπει για τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, η χώρα θα μπορούσε να προσελκύει ακόμα και 50 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Γεώργιο Χρυσικό, πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου.

Κατά τον κ.Χρυσικό, η νέα επένδυση -για την οποία δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες ούτε ως προς το σε ποια περιοχή της χώρας θα πραγματοποιηθεί- θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Grivalia Hospitality στο 100%. Για τη δε λειτουργία της η επενδυτική εταιρεία θα συνεργαστεί, όπως είπε, με πολύ γνωστή αλυσίδα διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων.

Ως προς τη μεταφορά της έδρας της «Grivalia Hospitality» στην Ελλάδα, ο κ.Χρυσικός διευκρίνισε ότι αυτή δεν θα λάβει τη μορφή της Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π) και πρόσθεσε πως η μετεγκατάστασή της είναι και ένα «σήμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα». Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του ξενοδοχείου μπουτίκ «ON Residence» και την επαναλειτουργία του ιστορικού εστιατορίου «Ολυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Χρυσικός επισήμανε ακόμα πως, πέραν του «ON Residence», εντός του 2022 αναμένεται η ολοκλήρωση της ανάπτυξης που δρομολογεί η εταιρεία στη Νάουσα της Πάρου για τη λειτουργία πολυτελούς καταλύματος, ενώ στο χαρτοφυλάκιο της «Grivalia Hospitality» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το υπερπολυτελές «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι και το Meli Palace στην Κρήτη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας, όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία του «One & Only Aesthesis», ενός city resort, «που θα μετατρέψει την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς». Επιπλέον, ο πρόεδρος της «Grivalia Hospitality» γνωστοποίησε ότι στο πολυτελές «Project Blue» στη Μύκονο, η Grivalia θα συνεργαστεί με τον όμιλο «Mandarin».

Η Grivalia Hospitality έχει στο χαρτοφυλάκιό της υπό ανάπτυξη ή και λειτουργία έξι πρότζεκτ στον τομέα της φιλοξενίας υψηλών απαιτήσεων (premium hospitality), αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. «Οποιαδήποτε επένδυση κάνουμε θέλουμε να έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, καθώς και το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα» επισήμανε ο κ. Χρυσικός, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμα ότι η Grivalia αποεπενδύει σταδιακά από το μοναδικό της πρότζεκτ εκτός των συνόρων, στον Παναμά, προκειμένου να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ