Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες από τον όμιλο Adecco

Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες από τον όμιλο Adecco

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στην ουκρανική και στην αγγλική γλώσσα

Μία ενιαία πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες ανέπτυξε ο όμιλος Adecco, συνεχίζοντας έτσι τις προσπάθειες υποστήριξης των πληγέντων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το www.adeccojobsforukraine.com είναι μία δωρεάν πλατφόρμα που απευθύνεται τόσο σε υποψηφίους από την Ουκρανία που αναζητούν εργασία σε χώρες όπου έχουν βρει καταφύγιο όσο και σε εργοδότες που αναζητούν εργαζόμενους στις χώρες όπου είναι παρών ο όμιλος Adecco.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στην ουκρανική και στην αγγλική γλώσσα και περιέχει τις ακόλουθες λειτουργίες:

- Αναζήτηση εργασίας σε σχεδόν 60 χώρες και περιοχές από όλο τον κόσμο, όπου έχει παρουσία ο όμιλος Adecco.

- Πρόσβαση σε δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδευτικές ενότητες για τη δημιουργία βιογραφικού, την αναζήτηση εργασίας και την παροχή συμβουλών γύρω από τον κόσμο της εργασίας.

- Επανεκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων, όπως ψηφιακών ικανοτήτων και γλωσσικών δεξιοτήτων.

- Σύνδεση με πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες να βρουν στέγη.

- Σύνδεση με χρήσιμους κυβερνητικούς ιστότοπους και πληροφορίες για εργατικούς κανονισμούς στις ευρωπαϊκές χώρες.

- Δυνατότητα δημοσίευσης θέσεων εργασίας για εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας σε πρόσφυγες.

Ο Alain Dehaze, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Adecco, δήλωσε σχετικά: «Για περισσότερο από μία δεκαετία, εργαζόμαστε, για να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να επανενταχθούν στον κόσμο της εργασίας στις χώρες υποδοχής τους. Τώρα, αξιοποιούμε αυτήν την εμπειρία, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική μας τεχνογνωσία, ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους από την Ουκρανία στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης. Η εύρεση εργασίας είναι κρίσιμης σημασίας, για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να εξασφαλίσουν οικονομική σταθερότητα σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή. Καλούμε εταιρείες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, δημοσιεύοντας ανοιχτές θέσεις εργασίας, ώστε να προσφέρουν ευκαιρίες σε άτομα από την Ουκρανία στο νέο ξεκίνημα της ζωή τους σε άλλες χώρες».

«Καθώς ο όμιλος Adecco δεν έχει άμεσες δραστηριότητες στη Ρωσία και την Ουκρανία, τα τελευταία χρόνια έχει συνδράμει στην απασχόληση χιλιάδων ατόμων από την Ουκρανία σε κοντινές χώρες. Παράλληλα, συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, στο πλαίσιο μίας κοινής προσπάθειας υποστήριξης των προσφύγων να ενταχθούν στην αγορά εργασίας» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ