Εισβολή στην Ουκρανία: Και η Fraport φεύγει από τη Ρωσία

Εισβολή στην Ουκρανία: Και η Fraport φεύγει από τη Ρωσία

Μια ακόμη μεγάλη εταιρεία αναστέλλει τις δραστηριότητες της στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport - η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα- ανακοίνωσε σήμερα από την έδρα της στη Φρανκφούρτη, την αναστολή της δραστηριότητας της στην Αγία Πετρούπολη, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε αυτόν τον πόλεμο ως ένοπλη επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους και του λαού του – ως μία ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η οποία προκαλεί ανείπωτη οδύνη στον λαό της Ουκρανίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Στέφαν Σούλτε.

Η εταιρία είναι από το 2009 μειοψηφών μέτοχος της Northern Capital Gateway, η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Πούκοβο, στην Αγία Πετρούπολη. Σήμερα κατέχει το 25% των μετοχών της NCG, αλλά δεν διαθέτει δικό της προσωπικό επιτόπου ούτε εμπλέκεται σε άλλη δραστηριότητα στο ρωσικό αεροδρόμιο. Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας, η Fraport δεν διατηρεί καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία – ούτε σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας ή συμβουλών.

Τα δικαιώματα εναέριας κυκλοφορίας ρυθμίζονται από τη ρωσική κυβέρνηση, όπως συμβαίνει διεθνώς, αλλά και στη Γερμανία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ