Ελληνικό: Η κοινοπραξία Mace και Jacobs αναλαμβάνει τη διαχείριση έργου

Ελληνικό: Η κοινοπραξία Mace και Jacobs αναλαμβάνει τη διαχείριση έργου


Θα διαχειριστεί το συνολικό έργο και θα ηγηθεί της διαχείρισης των κτηριακών έργων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν εμβληματικές κατασκευές όπως τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στην Αθήνα, ένα εμπορικό κέντρο-τοπόσημο, πολυτελείς εμπορικούς χώρους και σύγχρονους χώρους γραφείων

 

Η κοινοπραξία Mace και Jacobs αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού Συμβούλου Διαχείρισης Έργου και Συμβούλου Διαχείρισης Κτιριακών Έργων από την Ελληνικό ΑΕ, θυγατρική της LAMDA Development, για την ανάπλαση του έργου του Ελληνικού. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης αλλά και για τη μεγαλύτερη επένδυση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην καρδιά του Ελληνικού βρίσκεται το Μητροπολιτικό Πάρκο, συνολικής έκτασης δύο εκατ. τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει όαση πρασίνου στην Αθήνα και να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα του κόσμου. Το έργο συνιστά ένα ολοκληρωμένο μοντέλο αστικής ανάπτυξης που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής με κτίρια-τοπόσημα και υπερσύγχρονες υποδομές. Ο φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός σε όλες τις πτυχές του έργου οδηγεί σε μειωμένη χρήση ενέργειας, ενεργειακή αποδοτικότητα και ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το έργο προωθεί επίσης τη βιοποικιλότητα και την μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο ενώ θα εξυπηρετείται από υποδομές ηλεκτροκίνησης.

Το Ελληνικό, αναμένεται να προσελκύει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τουρίστες ετησίως και να συμβάλλει ουσιαστικά στην επανατοποθέτηση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών στον κόσμο. Σημαντική θα είναι και η κοινωνική του συμβολή, καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 75.000 θέσεις (Μελέτη ΙΟΒΕ) στην πλήρη του ανάπτυξη.

Η κοινοπραξία Mace Jacobs θα διαχειριστεί το συνολικό έργο και θα ηγηθεί της διαχείρισης των κτηριακών έργων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν εμβληματικές κατασκευές όπως τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στην Αθήνα, ένα εμπορικό κέντρο-τοπόσημο, πολυτελείς εμπορικούς χώρους και σύγχρονους χώρους γραφείων.

Οι Mace και Jacobs διαθέτουν διεθνή εμπειρία δεκαετιών στη διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας και έργων υψηλής οικονομικής αξίας και πολυπλοκότητας. Οι δύο εταίροι της κοινοπραξίας, έχουν διαχειριστεί παγκοσμίου βεληνεκούς έργα όπως οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και την Expo 2020 Dubai, προσφέροντας επιπλέον οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και αναβάθμιση των τοπικών κοινοτήτων μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η Mace έχει στο χαρτοφυλάκιό της έργα όπως τα One Za'abeel και The Opera District στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και άλλα εμβληματικά έργα όπως την αναβάθμιση υποδομών στο Περού και τις εγκαταστάσεις του HS2 London Euston Station στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Jacobs έχει αναλάβει τη συμβουλευτική διαχείριση μεγάλων έργων και προγραμμάτων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα Crossrail στο Ηνωμένο Βασίλειο και το FIFA World Cup Qatar 2022, καθώς και έργα ανάπλασης όπως το Edinburgh City Centre Transformation και το Aurangabad Industrial City στην Ινδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ