Κοινοπρακτική Ομολογιακή Έκδοση 68 εκατ. ευρώ στην Μισσιριάν

Κοινοπρακτική Ομολογιακή Έκδοση 68 εκατ. ευρώ στην Μισσιριάν

Στην έκδοση η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί ως Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων και Πληρεξούσιος Καταβολών, ενώ η Εθνική και η Alpha bank, ως Αρχικοί Ομολογιούχοι

Κοινοπρακτική Ομολογιακή Έκδοση ύψους έως 68 εκατ. ευρώ της εταιρείας μεταποίησης και εμπορίας Ανατολικών Καπνών «Μισσιριάν ΑΕ», οργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με τη συμμετοχή της Εθνικής και της Alpha bank.

Στην έκδοση η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί ως Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων και Πληρεξούσιος Καταβολών, ενώ η Εθνική και η Alpha bank, ως Αρχικοί Ομολογιούχοι.

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς από τις μονάδες Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Κοινοπρακτικών Δανείων, σε συνεργασία με παράγοντες της Εθνικής και της Alpha bank δημιούργησαν ένα καινοτόμο δανειακό προϊόν, με σκοπό την πλήρη κάλυψη του παραγωγικού / συναλλακτικού κυκλώματος της «Μισσιριάν ΑΕ». Η μεγάλη εμπειρία της Τράπεζας Πειραιώς, στις ιδιαίτερες συνθήκες και επιχειρηματικές απαιτήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, σε συνδυασμό με την πολυετή συνεργασία της τράπεζας με την «Μισσιριάν ΑΕ», οδήγησαν στην επιτυχημένη έκβαση της συναλλαγής.

Η ενασχόληση της οικογένειας Μισσιριάν με το εμπόριο καπνού εντοπίζεται στα μέσα του 19ου αιώνα. Η εταιρία «Μισσιριάν ΑΕ», που βρίσκεται στην περιοχή της Καβάλας, συμπληρώνει έναν αιώνα επιτυχημένης δραστηριότητας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Πρόκειται για αμιγώς εξαγωγική επιχείρηση, που αποτελεί σταθερό συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής καπνικών προϊόντων στον κόσμο. Απασχολεί 230 εργαζομένους και στηρίζει το εισόδημα 5.500 καπνοκαλλιεργητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ