Αναπτυξιακός Νόμος: Τα επενδυτικά σχέδια για «Γενική επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Επιχειρήσεις»

Αναπτυξιακός Νόμος: Τα επενδυτικά σχέδια για «Γενική επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Επιχειρήσεις»

Τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοίνωσε τους Οριστικούς Πίνακες Κατάταξης των 24 επενδυτικών σχεδίων, σε συνέχεια της υπ΄ αριθμ. 68932/18-6-2021 απόφασης του αναπληρωτή ΥΠΑΝ, Νίκου Παπαθανάση και σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 για το έτος 2020 και κατανεμήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 42 εκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Στον 4ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπήχθησαν 6 επενδυτικά σχέδια.
Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 6.707.979,03€ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 6.293.814,32€.

Στον 2ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπήχθησαν 18 επενδυτικά σχέδια.
Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 35.328.484,91€ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Μπορείτε να βρείτε τους πίνακες κατάταξης αναρτημένους στην ιστοσελίδα ependyseis.gr.

Το ΥΠΑΝ σημειώνει ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων.

Προχωρά επίσης σε αναμόρφωση του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου του Αναπτυξιακού Νόμου που θα οδηγήσει, σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, σε σημαντική επιτάχυνση και ευελιξία των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων.

«Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση νέων επενδύσεων ώστε να ενδυναμώσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας», αναφέρει το ΥΠΑΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ